Skip links

GÖZ KAPAK ESTETİĞİ

GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ

Göz kapağı estetiğinde en dikkat çeken şey derideki değişimler olsa da, bu değişimler yalnızca deride görülmemektedir. Yıllar içerisinde, deri altındaki yağ dokusuna destek olan kas dokusunda da gevşemeler görülmektedir. Yine yağ yastıkçıklarında, dokuların gevşemesine bağlı olarak dışarıya fıtıklaşma meydana gelmektedir. Yağların fıtıklaşması ve deri sarkması gibi durumlar kişiyi daha yaşlı, yorgun ve üzgün gösterdiğinden, bu bölgedeki dokuların daha iyi hale getirilmesi için göz çevresi estetiği yapılmaktadır.

Üst Göz Kapağı Estetiği

Üst göz kapağındaki sarkmalar kişinin daha depresif, daha yorgun gözükmesine ve hissetmesine sebep olmaktadır. Bu yüzden, ifadelerimizi en iyi aktardığımız organımız olan gözlerimizin genç ve dinamik gözükmesi oldukça önemlidir. Üst göz kapağı cerrahisinde genel anesteziye ihtiyaç duyulmamaktadır. Göz tam açıldığında oluşan katlanma bölgesine gizlenen bir izle, göz kapağındaki deri fazlalığı, kas fazlalığı ve fıtıklaşan yağ dokuları alınarak, göz kapağı gençleştirilmektedir.

Alt Göz Kapağı Estetiği

Alt göz kapağında ise, yüzün aşağıya doğru yer değiştirmesine bağlı olarak kombine bir operasyon yapmak gerekir ve orta yüz germe, alt göz kapağı cerrahisiyle kombine edilerek uygulanır. Ancak, hasta gençse ve yanaklarının durumu iyiyse, alt göz kapağındaki yağ fıtıklaşması ve yağ torbalarına bağlı olarak alt göz kapağındaki yağ torbaları, gözün içinden yapılan ve dışarıdan hiç görünmeyen bir kesiden kolaylıkla alınır. Sadece deri fazlalığının olduğu durumlarda ise kas ve yağlara dokunulmadan sadece fazla deri çıkarılır. Hem alt hem de üst göz kapağı için iyileşme süresi 7-10 gündür.

tr_TRTürkçe